Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Ayvalık'ta 1. Ulusal Çocuk Kongresi

Ayvalık

Balıkesir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, ülke genelinde ortaokul öğrencilerine yönelik Değerlerine Sahip Çıkan 1

Balıkesir Valiliği,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, ülke genelinde ortaokul öğrencilerine yönelik Değerlerine Sahip Çıkan 1. Ulusal Çocuk Kongresi” açılışı Ayvalık Turizm Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen törenle yapıldı. 
Kongrede ülkemizdeki ortaokul öğrencilerinin yaptıkları Değerler Eğitimi ile ilgili bilimsel araştırmalar sunuldu. Değerlerimiz ile ilgili çalışmalar, araştırmalar, okul içi yapılan uygulama örnekleri ve proje sunumları yer aldı.
9-10 Haziran 2014 tarihlerinde, iki gün boyunca devam edecek kongrede çeşitli illerimizde görev yapan 30 akademisyen, 110 öğretmen ve 215 öğrenci hazırladıkları projelerin sunumunu gerçekleştirecekler.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın da katıldığı 1.Ulusal Çocuk Kongresine açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, bu proje ile geleceğimizin teminatı olan çocuklara bilgi ve becerilerinin yanı sıra, olumlu davranışlar kazandırmayı, onları milli, ahlaki, kültürel değerlerine bağlı, bu değerleri davranış biçimine dönüştüren, erdemli insanlar olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Değerler eğitimi insanlık eğitimi ile başlar. Tarihimizde de toplumun değerlerine sahip çıkanlar, o toplumun değerleri olmuşlar. Mustafa Kemal Atatürk,  Yunus Emre, Mevlana'yı örnek olarak verebiliriz. Mevlana hoşgörüyle dünyaya örnek olmuş, Yunus Emre aşk demiş, Mustafa Kemal Atatürk bir milletin önünde o millete güvenle fedakarlığını ortaya koyarak toplumun değerini ortaya çıkartmış.  Değerlerimize sahip olduğumuz müddetçe var olacağız. Türk milleti dediğimiz de değerler bütününe sahip insanlardan oluşuyor. Geçmişte ecdadımız bu değerlerle bir medeniyet oluşturmuş. Biz insanlığa örnek olan medeniyet oluşturmuşuz. Ecdadımızın bu güzel mirasını hoyratça boşa harcamamalıyız.” diye konuştu.
Kongrede yapılan sunumların dışında, sergilenen değerlerimize sahip çıkılarak yapılan el sanatları, eski oyuncaklar tarihi hatırlatan kıyafetler, doğal ve basit teknikler kullanılarak yapılan süslemelerin yer aldığı sergi kongreye katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.
Vali Turhan, mendil kapmaca oyunu için kullanılan ipek mendile ebru baskısı uyguladı. Değerlerine sahip çıkan öğrenci ve öğretmenlere başarı belgeleri Vali Turhan tarafından verildi.
Kongre 10 Haziran 2014 tarihinde eş zamanlı oturumlar sonrasında değerlendirme toplantısı ile son bulacak.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli